Skip to main content

Omgeving

In de omgeving zijn tal van bezienswaardigheden.

In de omgeving van Hotel ‘De Beukelaer’ zijn tal van bezienswaardigheden te noemen. Zo kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in de nabijgelegen natuurgebieden, zoals ‘het Leudal, ‘de Beegderheide’, ‘de Zoom’ en ook de nationale parken ‘De Groote Peel’ en ‘De Meinweg’.

Liefhebbers van kastelen komen in de directe omgeving van ‘De Beukelaer’ eveneens ruimschoots aan hun trekken. Het nabijgelegen dorp Baexem kent maar liefst 3 kastelen, die allen op de lijst van Rijksmonumenten voorkomen. Ook het prachtige kasteel ‘Groot Buggenum’ in het nabijgelen Grathem is een must voor de echte liefhebber. Enige informatie is in ons hotel beschikbaar.

Naast kastelen kent onze omgeving ook vele traditionele molens. Ook Roggel heeft haar eigen Sint Petrus molen. Een absolute tip is ook de ‘Leumolen’ of ‘Ursulamolen’ in het dorpje Nunhem gelegen. De ‘Leumolen’ is een watermolen en is opengesteld van Pinksteren tot eind augustus.

De liefhebber van kerken en kapellen wordt ook op zijn wenken bedient. Zo is er een ‘kerken en kapellen fietsroute’ langs o.a. de vele kapellen in Roggel en de omliggende dorpen. Pal naast ‘De Beukelaer’ staat de St. Petruskerk, daterend uit 1477. Deze is enkel toegankelijk tijdens diensten.

Wilt u nog iets opsteken van uw bezoek aan de prachtige omgeving, dan staan er diverse kleinschalige musea tot uw dienst. Zo is er het streekmuseum ‘Leudal’ dat tevens dienst doet als Natuur- en Milieu Educatief Centrum in Haelen, maar ook bijvoorbeeld de Museumboerderij ‘De Leimskoel’ in Roggel.

Vanzelfsprekend is in ons hotel informatie en documentatie over diverse bezienswaardigheden aanwezig. Al met al kunnen wij stellen dat Hotel ‘De Beukelaer’ en haar omgeving uw bezoek meer dan waard zijn!

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag t/m zondag: geopend vanaf 10.00 uur
Keuken geopend van 12.00 – 20.30 uur

Wij tappen

Adres

Kerkstraat 2, 6088 EG Roggel
Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid voor onze gasten

(0475) 49 12 66
info@debeukelaer.nl

Groeten uit Roggel

We hopen u
snel te mogen
ontvangen.